İçeriğe geç

Hurda Araç Geri Dönüşüm Belgesi Nasıl Alınır

Geri dönüşüm belgesi nasıl alınır?

GERİ DÖNÜŞÜM TESİSLERİ İÇİN LİSANSIN VERİLMESİ Faaliyet sahibi hem toplama, hem ayırma hem de geri dönüşüm faaliyeti yürütüyorsa tek bir başvuru ile başvurur. Başvuru dosyası İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından incelenir, eksiklikler düzeltilir ve Bakanlığa iletilir.

Hurda araç devlete nasıl teslim edilir?

Noterden alınan belge ile birlikte MKEK Hurda İşletme Müdürlüğü, Ömrünü Tamamlamış Araçlar Merkezi, şehir idaresi veya özel il idari kuruluşuna başvuruda bulunulması gerekmektedir. Büyük şehirler için Taşınır Mallar ve Depolar Daire Başkanlığı ile iletişime geçilmelidir.

Hurda aracı olanlar ne yapmalı?

Hurda belgesi olan bir aracı yola çıkarmak yasadışı olsa da, bu araçların alım satımında herhangi bir yasak yoktur. Hasarlı araçlar, çekici belgesi olan araçlar ve hurda belgesi olan pert araçlar alım satımı yapılabilir.

Hurda araç teşviki ne kadar?

7176 sayılı Kanun kapsamında hurdaya ayrılan araçlar için 10.000 TL tutarındaki ÖTV iadesi, 12 Haziran 2019 tarihinden itibaren 15.000 TL’ye çıkarılmıştır.

Hurda alım belgesi nereden alınır?

Bu belge, Valiliklere bağlı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlükleri tarafından verilir. Çevre İzin ve Lisans Belgesi, Geri Dönüşüm Belgesi olarak adlandırılır. Bu belge için başvuruda bulunmak yeterlidir.

Geri dönüşüm için ne yapmalı?

Ne yapabilirim? Geri dönüşümde ilk ve en önemli adım ambalaj atıklarını ayrı ayrı toplayıp çöpe karıştırmadan geri dönüşüm kutusuna atmaktır. Evde veya okulda kullandığınız ambalaj atıklarını da çöpe değil geri dönüşüm kutusuna atmalısınız.

Oto hurdacılık belgesi nasıl alınır?

Eski aracınızı hurdaya çıkarmak için amortisman ve bertaraf formuna ihtiyacınız var. Bu belgeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onaylı lisanslı şirketlerden almalısınız. Araçlarınızı hurdaya çıkarmak istiyorsanız bizi aramanız yeterli.

Aracı trafikten nasıl düşürülür?

Çekme belgesinin iptal edilebilmesi için aracın geçici trafik sigortasının olması ve TÜVTÜRK tarafından muayenesinin yapılmış olması gerekmektedir. Muayene sonrası TÜVTÜRK’ten alınan “Araç Tanımlama Raporu” ruhsat yerine geçer. Zorunlu trafik sigortası tamamlandıktan sonra noter tarafından ruhsat düzenlenir.

Bir araç kaç yaşında trafikten düşer?

Hurda kapsamına hangi araçların dahil olduğunu nasıl belirliyorsunuz? Hurda indiriminden yararlanmak istiyorsanız, tescil tarihinden itibaren 16 yıldan eski araçlar hurda kapsamına dahil edilir. Satış değerine bağlı olarak bazı kullanıcılar araçlarını 16 yaşından önce hurdaya çıkarır.

Eski araçları devlet alıyor mu?

Kamuoyunda “Hurda Araç Teşviki” olarak bilinen, 16 yaş ve üzeri bazı araçların ihraç edilmesi veya hurdaya çıkarılması koşuluyla, sıfır araç alımlarında 10 bin liraya kadar Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi başlıyor.

Trafik sicili ne zaman silinir?

Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazından sonra, ihmalkar yaralama suçundan elde edilen sabıka kaydı girişi otomatik olarak silinir ve arşive kaydedilir. Arşiv veri kaydı şudur: 5 yıl sonra, basit ihmal suçları silinir. 10 yıl sonra, ağır ihmal suçları silinir.

Hurda araç yasası ne zaman çıkacak?

Hurda teşvik uygulaması 31 Aralık 2019’da sona erdi. Ancak 2023’te tekrar gündeme gelmesi bekleniyor. Hurda teşvikinin amacı eski ve kirleten araçların hurdaya çıkarılıp yerine yeni ve daha çevreci araçlar alınmasını sağlamaktır.

Hangi araçlar hurda kapsamına giriyor?

Karayolu trafik yönetmeliği açısından 16 yaş ve üzeri tüm araçlar hurda araç olarak kabul edilir. Günümüzde yaşları nedeniyle hurda araç olarak tescil edilebilen araçların çoğunun aktif olarak yollarda olduğunu görüyoruz.

Hurda araçları kim topluyor?

Motorlu Taşıtlar Vergisi Tebliği’nde belirlenen esaslar çerçevesinde belediyelerce hurdaya ayrılan araçların tahsilatı 27 Temmuz 2017 tarihinden itibaren başlamıştır.

Hurda araç satışında KDV oranı nedir?

Ancak söz konusu malın tamir edildikten sonra kullanılabilir durumda satılması halinde genel KDV oranı (%18) uygulanır.

Geri dönüşüm para kazandırır mı?

ABD ve İngiltere gibi gelişmiş ülkelerde, kurumlar ve bireyler geri dönüşümden önemli miktarda para kazanıyor. Geri dönüşüm yoluyla para kazanmak için kullanılabilecek atıklar arasında akla ilk gelenler PET şişeler, teneke kutular, kağıt ve karton atıkları, alüminyum eşyalar, atık yağlar veya ikinci el eşyalardır.

Geri dönüşüm tesisi kurmak için ne gerekir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin alınması gerekmektedir. Geri dönüşüm tesisi kurmak için en az 1.000 metrekarelik bir alan gerekmektedir. Alan içerisinde 2 metrelik kapalı bir alan oluşturulmalıdır. İstenen dokümantasyonun düzenlenmesi gerekmektedir.

Geri dönüşüm lisansı nedir?

Çevre lisansı, kuruluşların yürüttükleri faaliyetler dikkate alınarak atık toplama, geri kazanım, geri dönüşüm ve bertaraf konularında teknik yeterliliğini belgeleyen bir belgedir.

Kağıt geri dönüşüm için nereye başvurulmalı?

Kağıtları geri dönüştürmek istiyorsanız ALO 181 Çağrı Merkezi’ni arayarak bilgi alabilirsiniz. Kağıdın sık kullanıldığı alanlarda çöp kutunuzun yanına geri dönüşüm kutusu koyun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Prezervatif Kullanmayan Escort