İçeriğe geç

Avazın Sözlük Anlamı Nedir

Avazın anlamı nedir?

Dilimize Arapçadan giren Avaz kelimesi “avaze” kelimesinden türemiştir. “Avaze” yüksek sesle bağırma ve çığlık anlamına gelirken, “avaz” kelimesi sözlükte “gürültü” anlamına gelir.

Avaza nedir?

Avaza veya resmî adıyla Avaza Milli Turizm Bölgesi (Türkmence: “Avazá” national syýahatçylyk zolagy), Türkmenistan’ın Balkan Eyaleti’nde Hazar Denizi kıyısında bulunan bir turizm bölgesidir.

Avaz çıktığı ne demek?

[1] Mümkün olduğunca yüksek sesle bağır.

Kazanın sözlük anlamı nedir?

Kaza, kazara ve beklenmedik bir anda meydana gelen ve can veya mal kaybına veya hasarına yol açan bir eylemdir.

Avaz hangi dilde?

Avaz veya Avaz (Farsça: آواز), Fars müziğinde bir modun kısıtlanmamış vokal kısmıdır. Avaz veya Avaz (Farsça: آواز), Fars müziğinde bir modun kısıtlanmamış vokal kısmıdır.

Heves olmak ne demektir?

Coşku veya ilgi, bir kişinin bir nesneye, olaya veya olguya odaklanmayı seçme halidir. Merak ve şaşkınlık duygularına benzer bir duygudur. Coşku duygusunun, genişlemiş göz bebekleri gibi kendi yüz ifadesi vardır.

Yek avaz ne demek?

Şiir baştan sona aynı güzelliktedir: İlerledikçe ser-âgāz kasideye dönüşür / Sonuna kadar yek-âvâz (Ziyâ Paşa) olur.

Awaza ne zaman kuruldu?

2012 yılında yapımına başlanan ve toplam 52.700 metrekare inşaat alanına sahip olan ve üç yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan Avaza Kongre Merkezi, 5.400.000 adam-saatlik çalışmayla hayata geçirildi.

Lezzetin sözlük anlamı nedir?

1. Tadı güzel, yemesi hoş, zevkli olan: Bu şeker çok lezzetli bir şeker (Süleyman Çelebi). 2. Hoş, hoş: Bana, bu sıkıntıların bir dakikası, bugüne kadarki hayatımdan daha lezzetli geliyor (Nâmık Kemal). Nefis heyecan ve tehlike dolu…

Avaz kimin?

TRT AvazSahibiTürkiye Radyo Televizyon KurumuGörüntü formatı1080i (16:9 HDTV)Sloganı “Ezü Söz İnsan” (22 Eylül 2020 – bugün)ÜlkeTürkiye25 satır daha

Avaz nerede bulunur?

Avaz Kulesi, Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da yer alır ve ülkenin en yüksek gökdelenidir.

Avazı çıkana kadar ne demek?

Bu, bir kişinin çok öfkelenmesi ve çok yüksek sesle bağırması anlamına gelir. “En yüksek sese bağırmak” (TDK) ifadesi ne anlama gelir? Bir kişi çok öfkelendiğinde, boğazı ağrıyacak kadar yüksek sesle bağırabilir. “Akciğerlerinizin tepesinde bağırmak” ifadesi bu tür durumlar için kullanılır.

4. sınıf kader ne demek?

Kader; Allah’ın, kâinatta meydana gelecek bütün olayların niteliklerini bilmesi, bunların nasıl, nerede ve ne zaman meydana geleceğini önceden takdir etmesi demektir.

Kader nedir dini terim?

Kader: Varlıkların ve olayların bütün hal ve nitelikleriyle, sebep ve şartlarıyla, sahip olacakları güç ve kuvvetleriyle, varlık âlemine hangi zaman ve mekânda gelecekleriyle birlikte ezelde bir düzen içinde belirlenip kaydedilmesidir.

Kader ne demek terim?

Kader veya alın yazısı, önceden belirlenmiş ve değiştirilemez bir olay akışıdır. Genel veya bireysel olsun, önceden belirlenmiş bir gelecek olarak algılanabilir. Felsefedeki determinizm hareketi kadere dayanır. Kader kavramı birçok farklı dinde de önemli bir rol oynar.

Avaz nerede?

TRT AvazBYayın alanıAvrupa, Asya, Afrika, Kuzey Amerika, Güney Amerika, OkyanusyaMerkezAnkaraÖnceki adıTRT EurasiaBölümTRT Türk25 ek hat

Ayvaz ne anlamdadır?

Ayvaz, Farsça kökenli bir isim olup “kralın hizmetkarı” veya “hizmetçi, uşak” anlamına gelmektedir.

Lezzetin sözlük anlamı nedir?

1. Tadı güzel, yemesi hoş, zevkli olan: Bu şeker çok lezzetli bir şeker (Süleyman Çelebi). 2. Hoş, hoş: Bana, bu sıkıntıların bir dakikası, bugüne kadarki hayatımdan daha lezzetli geliyor (Nâmık Kemal). Nefis heyecan ve tehlike dolu…

Azel ne anlama gelir?

Arapça ve Farsçada yalnız, silahsız, tek başına anlamlarına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Prezervatif Kullanmayan Escort